24 Aug

Het kopen van een tweedehands step, voor en nadelen

Spread the love

Hoewel het met de nodige voorzichtigheid moet worden benaderd, zijn er veel voordelen verbonden aan het kiezen voor een tweedehands e steps.

Kosteneffectiviteit

Het belangrijkste voordeel van tweedehands elektrische step voor openbare weg kopen is de mogelijkheid om een premium model te kopen tegen een lagere prijs. Hoewel er budgetvriendelijke e-scootermerken beschikbaar zijn, kunnen premium modellen met een fors prijskaartje komen.

Echter, door het kopen van een tweedehands elektrische step, is het mogelijk om een kwalitatief hoogstaand model te krijgen voor een fractie van de oorspronkelijke verkoopprijs. Dit biedt nieuwe elektrische scooterrijders de kans om de sport uit te proberen zonder een zware investering te doen voordat ze weten welke specificaties en functies ze willen of nodig hebben.

Duurzaamheid

Een van de grootste verkoopargumenten van elektrische steps is dat ze minder belastend zijn voor het milieu dan andere vormen van gemotoriseerd vervoer. Helaas mag de scooter dan wel duurzaam zijn, de transportmethoden die worden gebruikt om een fabrieksvers model te leveren zijn dat niet. Scooters worden meestal in het buitenland gemaakt; het afgewerkte product moet dan naar de leverancier worden verscheept, en na een verkoop naar de klant worden doorgestuurd.

Door een tweedehands elektrische step te kopen, voorkomt u dat deze op de vuilstort belandt. Als je ervoor kiest om van een lokale verkoper te kopen, beperk je ook de noodzaak van overzeese verscheping – en help je je ecologische voetafdruk te verkleinen.

Moet je een nieuwe elektrische scooter kopen?

Hoewel er een aantal voordelen zijn aan het kopen van een tweedehands elektrische scooter, is het van vitaal belang om ook de nadelen te overwegen voordat je beslist.

Tweedehands steps zijn niet van een gerenommeerde leverancier

Wanneer u een tweedehands elektrische scooter koopt, is de kans groot dat deze niet afkomstig is van een gerenommeerde wederverkoper, wat betekent dat u niet zeker kunt zijn van de kwaliteit. Met het bestaan van knock-off modellen op de markt, als gevolg van gewetenloze fabrikanten gevestigd in het buitenland, moet u er zeker van zijn dat u koopt van een betrouwbare bron om te garanderen dat u een legitiem product koopt. Het is verstandig om wat onderzoek te doen: kijk naar recensies die online kunnen bestaan, of mond-tot-mondreclame van andere scootergebruikers.

Mogelijkheid om je step terug te brengen

Volgens de wet op de consumentenrechten zijn verkopers van tweedehands spullen wettelijk verplicht om een defect artikel te vergoeden – maar houd er rekening mee dat slijtage te verwachten is. De kans is echter groot dat je een gebruikte elektrische scooter niet kunt retourneren simpelweg omdat je van gedachten bent veranderd.

Een legitieme winkelier heeft meestal een beleid dat klanten toestaat hun aankoop binnen een bepaalde tijd terug te sturen voor een volledige terugbetaling – defect of niet.

Gebruikte steps kunnen van inferieure kwaliteit zijn

Het is een feit dat een gloednieuwe elektrische scooter in betere staat is dan een tweedehands model. Hoewel veel scooters goed zijn onderhouden, is er geen garantie dat de vorige eigenaar er voorzichtig mee heeft gereden of het nodige onderhoud heeft uitgevoerd.

 Als de vorige eigenaar van uw e-scooter er niet goed voor heeft gezorgd, moet u misschien zelf de nodige reparaties of upgrades uitvoeren, wat vaak niet goedkoop is. Als dit het geval is, kan het voordeliger zijn geweest om gewoon een nieuw model te kopen.

Gebruikte elektrische scooter accu’s zijn minder krachtig

De accu is gemakkelijk een van de belangrijkste onderdelen van een e-scooter – zonder accu kan een elektrische scooter niet functioneren.

Na verloop van tijd zullen scooter accu’s in kracht afnemen. De accu moet ongeveer om de drie jaar worden vervangen. Dit betekent dat, wanneer u een scooter tweedehands koopt, u waarschijnlijk een batterij erft die niet optimaal presteert, tenzij de scooter niet is gebruikt.

Dit kan resulteren in:

  •       kortere levensduur van de accu;
  •       verminderde maximumsnelheid;
  •       minder hellingvermogen.

Als u toch voor een tweedehands model kiest, kies dan voor een e-scooter die minder dan drie jaar oud is of waarvan de accu onlangs is vervangen.

Beperkte opties bij het kopen van een tweedehands scooter

Een ander nadeel van het kopen van een tweedehands scooter is het gebrek aan keuze. In plaats van in staat te zijn om uw zoekopdracht te beperken op basis van specifieke specificaties en eisen, is het waarschijnlijk dat je gewoon zult moeten kiezen uit wat er beschikbaar is op wederverkoop sites zoals eBay, marktplaats of Gumtree.

Bovendien, elektrische scooter fabrikanten regelmatig bijgewerkt modellen, met geheel nieuwe specificaties en functies. Als je een tweedehands scooter koopt, is de kans groot dat je een aantal jaar moet wachten om van dergelijke updates te kunnen profiteren.

Nieuwe of tweedehands elektrische scooters: wat is het beste?

Hoewel er voordelen zitten aan het kopen van een tweedehands elektrische scooter, raden wij uiteindelijk een gloednieuw model aan.

Hoewel tweedehands steps geld kunnen besparen, moet je je afvragen of het de moeite waard is om in te leveren op kwaliteit, klantenservice en reputatie. Als je met een beperkt budget werkt, maar toch topkwaliteit wilt, raden we je aan om te kiezen voor de oudere modellen van een high-end fabrikant.

Leave a Reply

Your email address will not be published.