13 Dec

Wat is Solana?

Spread the love

SEANA SMITH: Laten we eens kijken naar crypto, want we zien vandaag bijna over de hele linie rood, Bitcoin duikt onder de 60.000. Kijk eens naar Ethereum. Dat is slechts ongeveer 8%. En je ziet echt rood over de hele linie. Dus laten we praten over wat er aan de hand is, wat we kunnen verwachten in de toekomst.

We hebben Dan Roberts. Hij is de hoofdredacteur van Decrypt en heet hem welkom hier op Yahoo Finance. Dan, het is goed je te zien. We hebben vandaag wel wat nieuws uit China gekregen, hoewel je kunt stellen dat het niet echt iets is waar we nog niet eerder van hebben gehoord. Dus wat is volgens u de oorzaak van de huidige uitverkoop die we in de sector zien?

DAN ROBERTS

Nou, goed om weer bij je te zijn, Seana. En ik zal beginnen met iets te zeggen dat je me eerder hebt horen zeggen, namelijk dat het nooit één ding is en dat het altijd verleidelijk is om naar een bepaalde nieuwskop te kijken en te zeggen dat dat de reden is voor de prijsactie in crypto vandaag. Tegenwoordig lijkt het erop dat de beste verklaring iets droger en saaier is. Het gaat om longposities in Bitcoin en in Eth die zijn geliquideerd omdat de prijs zo hoog is gestegen.

Dat gebeurt meestal als je zo’n grote rit ziet, zoals we de afgelopen weken hebben gezien. Je ziet een kleine correctie. Je ziet dat sommige mensen wat winst nemen en veel posities en optiecontracten die zouden aflopen. Dat is nummer één. Nummer twee, u noemde het China-nieuws. Zoals we hebben besproken, is het op dit moment geen geheim en is het geen nieuw nieuws meer. Elke keer dat China herhaalt dat het alle cryptominers het land uit wil krijgen, heeft het dat bijna volledig gedaan.

 

Mijnbouw

En we hebben gezien dat de mijnbouw zich echt over de hele wereld heeft verplaatst. En in feite is de VS een van de beste plaatsen geworden voor cryptomining. solana verwachting 2022 is positief. Over het algemeen hebben de mensen in de crypto-industrie dit nieuws opgehaald. Ik bedoel, elke keer dat je een andere kop over China ziet, is er een klein beetje effect. Maar de meeste mensen hebben nu het gevoel dat wat China denkt of doet over crypto en cryptomining niet per se de leiding hoeft te zijn. Het hoeft geen impact te hebben op de hele markt.

En tot slot, nog een ander nieuwsevenement waar ik jullie op zou willen wijzen, de infrastructuurwet van de Senaat, waar jullie het net over hadden in je vorige segment. Sommige mensen wijzen daarop vanwege de prijsnegativiteit van de afgelopen 24 uur, alleen omdat het een clausule heeft over het belasten van crypto-makelaars. En er was een paar maanden geleden een groot rumoer in de cryptowereld over het proberen om die taal te veranderen. Crypto-mensen vonden dat de taal die makelaars definieerde te breed was en dat de Senaat zou kunnen proberen individuele mijnwerkers te belasten. Het lijkt me niet.

 

Ten eerste gaat dit ding pas in 2023 van kracht. En het is zeer onwaarschijnlijk dat de regering gaat proberen om achter mijnwerkers aan te gaan. Ik weet niet zeker of ze het wel zouden weten, maar sommige mensen zeggen dat nu die infra-rekening officieel is, dat ook een reden is voor wat bearishness met crypto.

 

ADAM SHAPIRO

Dan, je stelde voor om te kijken naar wat er vorige week in Portugal en Solana is gebeurd. En de crypto-pontificators wijzen altijd op Ethereum, en ze wijzen altijd naar Bitcoin. Maar je zegt nu, hey, mensen, let op. Waarom moeten we aandacht besteden aan Sol?

 

DAN ROBERTS

Nou, ten eerste, weet je, het is weer een ander netwerk. En er zijn er een paar die zijn ingelijst als een Ethereum-moordenaar. waar bitcoin kopen? En veel van deze, het is allemaal een hype. Ze bestaan ​​amper. Solana daarentegen is erg snel gegroeid. Het is een blockchain-netwerk voor slimme contracten, zoals Ethereum, d.w.z. in tegenstelling tot Bitcoin, en niet alleen met NFT’s, maar het hele ecosysteem rond Solana is nu groot genoeg en diep genoeg dat er vorige week dit vierdaagse evenement Solana-breekpunt in Lissabon is. En het voelde alsof de hele cryptowereld samenkwam.

De prijs van SOL, S-O-L, het token van het Solana-netwerk, is als een gek gestegen. Solana is het nummer drie netwerk geworden op basis van het totale vergrendelde volume, TVL, een veelgebruikte maatstaf in crypto. En kijk, iedereen kan zeggen wat er met Solana zal gebeuren over pakweg vijf jaar. Ik bedoel, het ding bestaat pas ongeveer twee jaar.

Maar de groei is snel gegaan. En veel mensen geloven nu echt in de toekomst van dit ding. Amy Wu, een zeer slimme crypto-VC bij Lightspeed Ventures, sprak vorige week met ons bij Decrypt nadat ze thuiskwam van de Solana-conferentie. En ze zei, dit was de eerste keer dat ik echt het gevoel had dat je een mogelijkheid zag voor Solana om Ethereum in te halen. Dat vond ik best interessant.

 

SEANA SMITH

Dan, hoe zit het met de NFT-rage? Omdat we het een beetje hebben zien gaan en stromen, denk ik, alleen in termen van populariteit. Nu zijn er enkele van de grote verkooppunten die zeggen dat, hé, dit ding is dood. Wat denk je?

 

DAN ROBERTS

Ja, het is grappig, jongens. Bloomberg, weet je, heeft vandaag een verhaal dat niet verkeerd is over hoe bepaalde NFT’s verbonden aan beroemdheden, John Cena, anderen, Grimes, de prijzen ver zijn gedaald. Weet je, ze hebben onlangs doorverkocht voor veel minder geld dan vier weken geleden. Dat is waar.

 

Maar wat er met het NFT-rijk gebeurt, is dat het groot genoeg en vertakt genoeg begint te worden om echt je termen te definiëren. Hebben we het over de cash grab NFT’s die gewoon statische digitale afbeeldingen zijn die zijn gekoppeld aan een beroemdheid? Welnu, daar wijken mensen van af. Ze beginnen die als een beetje lame te zien. Dan zijn er NFT’s die een soort van use case hebben die verder gaat dan alleen het delen ervan.

Bored Ape Yacht Club bijvoorbeeld, de afgelopen tijd zijn de prijzen weer verdubbeld. Die zijn zo heet als ze ooit zijn geweest. En dat zijn, A, een soort statussymbool zoals CryptoPunks, waar als je een Bored Ape bezit, je je Twitter-profiel erin verandert. Jimmy Fallon heeft net een Bored Ape gekocht. Maar ze zijn ook een soort toegangsbewijs voor een club. Ze functioneren als een pas. U kunt deelnemen aan live-evenementen, conferenties, meetups. Je krijgt toegang tot merchandise drops, alle dingen waar je een aap voor moet hebben om zelfs maar toegang te krijgen,

Dus, weet je, dan hebben we het nog niet eens over NFT’s die in de gamewereld worden gebruikt. We hebben het net over Solana gehad. Solana staat op het punt groot te worden in NFT’s en gaming en de metaverse. Dus ik denk dat de splitsing die we zien is dat NFT’s een soort coole use-case moeten hebben om in waarde te blijven stijgen. En dat is gewoon een lange manier om te zeggen dat ze niet dood zijn. Het is verleidelijk voor de media om te zeggen dat ze weer dood zijn. Maar ik denk dat NFT’s hier blijven. Maar sommigen zullen sterven. Er komt een echte splitsing. En ik denk dat, zoals bij de meeste dingen, de room zal rijzen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.